© wijkplatformburgwal

UPDATE WERKGROEP SOCIALE VERBINDING SEPTEMBER 2023

Na een welverdiende vakantie zijn we ondertussen met elkaar hard bezig om een mooi, afwisselend en vooral verbindend activiteitenprogramma voor alle Burgwallers in elkaar te zetten. Nu de zomer zijn einde nadert is het tijd om jou mee te nemen in de plannen die we hebben voor het komend najaar en de winterperiode. Met een inmiddels aardig grote groep enthousiaste vrijwilligers drinken we regelmatig een kop koffie. We luisteren dan naar de ideeën die ingebracht worden en kijken naar de mogelijkheden van de organisatie ervan. Dit zijn leuke en inspirerende bijeenkomsten waar we allemaal vrolijk van worden. We merken dat we vaak met weinig middelen toch leuke en mooie activiteiten kunnen aanbieden. Het is ook goed om te zien dat we de taken goed verdelen, zodat niet alles op de schouders van één of twee mensen komt de rusten. In dat kader is het ook fijn om mee te delen dat we vanuit het centrum voor Cultuur en Debat “De Pletterij” alle medewerking krijgen om activiteiten te gaan organiseren voor jong en oud. Arno, als beheerder/eigenaar van de Pletterij is aangesloten bij onze werkgroep, waardoor wij veel meer mogelijkheden hebben om één en ander te organiseren. Wij staan als groep vanzelfsprekend open voor iedereen uit de wijk die ook een bijdrage wil leveren als het gaat om het verbeteren van de verbinding tussen ons als wijkbewoners.

Wil je meedoen, meedenken of gewoon een keer langskomen om sfeer te proeven, voel je vrij en stuur even een e-mail naar leo@wijkplatformburgwal.nl

Naast alle mooie initieatieven die we al hebben genomen hebben wij ideeën om binnenkort de volgende activiteiten aan te bieden, nl.:

  • Kookcafé voor kinderen tussen 5-12 jaar.
  • Sint Maarten optocht en samenkomst op het Sint Maartenplein
  • KerstBingo
  • Burgwal Songfestival
  • Spoken word avond

Hierbij kunnen wij nog wel wat hulp gebruiken. Heb je zin om mee te helpen om de buurt nog gezelliger te maken? Meld je aan. De koffie staat voor je klaar.